Els actes ha comptat amb la participació de més de 1000 alumnes
Inca: L’Ajuntament ha organitzat avui matí i ahir diferents activitats amb la finalitat de promoure una mobilitat urbana més sostenible i eficient
Així mateix, el passat dissabte es va celebrar la tradicional bicicletada de les festes d’Es Blanquer per fomentar l’ús de mitjans de transport més sostenibles i, alhora també, més saludables
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/09/2024 - 06:14:00
D’aquesta manera, posam, una vegada més, de manifest el nostre compromís amb la mobilitat urbana sostenible i l’eficiència energètica.

Inca celebra la setmana europea de la mobilitat i promou l’ús de mitjans de transport més sostenibles entre els més petits. L’Ajuntament ha organitzat avui matí i ahir diferents activitats amb la finalitat de promoure una mobilitat urbana més sostenible i eficient.

Els actes ha comptat amb la participació de més de 1000 alumnes de 5è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius d’Inca. Així mateix, demà s’instal·larà un parc vial per a carretons a la plaça Espanya, obert al públic en general. Un any més, l’Ajuntament d’Inca s’ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat i ha organitzat tot un seguit d’actes, dirigits especialment als més petits. La finalitat d’aquesta iniciativa és sensibilitzar sobre els beneficis, tant per a la salut com per al medi ambient, de l’ús de mitjans de transport més sostenibles com la bicicleta o els desplaçaments a peu.

Setmana Europea de la Mobilitat amb un parc vial de carretons. L’activitat, oberta a tothom, s’instal·larà a la plaça d’Espanya de 10.30 a 13.00 hores.

«D’aquesta manera, posam, una vegada més, de manifest el nostre compromís amb la mobilitat urbana sostenible i l’eficiència energètica. L’objectiu principal de les accions és conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada i més saludable», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per la seva part, la regidora de Seguretat Ciutadana, Antonia Triguero, destaca que «totes les activitats estan dirigides especialment als més petits de la casa, atès que consideram que són una part importantíssima de la societat i és necessària la seva implicació per continuar avançat com a societat. Si els nins i nines estan sensibilitzats, sense cap dubte actuaran d’altaveu amb familiars i coneguts».

Així doncs, avui s’ha dut a terme una jornada dirigida als alumnes de 1r d’ESO dels centres d’Inca en els carrers del centre de la ciutat, la qual ha comptat amb la participació de més de 600 alumnes. D’aquesta manera, durant tot el matí el consistori de la capital del Raiguer ha desenvolupat tallers, circuits i activitats per conscienciar i sensibilitzar sobre la mobilitat urbana sostenible i l'educació viària, amb la col·laboració de la Policia Local d'Inca i el servei d'Esports.

D’altra banda, ahir dijous un total de 400 nins i nines de 5è de primària varen participar en una jornada de sensibilització i conscienciació. En concret, es realitzaren rutes a peu fins a punts estratègics de la ciutat com l’estació de tren, el centre de salut o els aparcaments. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol fomentar una mobilitat més sostenible i potenciar els desplaçaments a peu, especialment pel centre de la ciutat.

Així mateix, el passat dissabte es va celebrar la tradicional bicicletada de les festes d’Es Blanquer per fomentar l’ús de mitjans de transport més sostenibles i, alhora també, més saludables. El punt de sortida d’aquesta ruta, dirigida a persones de totes les edats, va ser la plaça del Blanquer i després es va fer la lectura del manifest a la plaça d’Espanya. Finalment, demà dissabte es posarà punt final als actes commemoratius de la Setmana Europea de la Mobilitat amb un parc vial de carretons. L’activitat, oberta a tothom, s’instal·larà a la plaça d’Espanya de 10.30 a 13.00 hores.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado