Va fer una aposta per la prolongació del tren fins Artà
3 de febrer Antoni Cànovas, especialista en educació vial, va fer una interessant conferència a s’Agrícola Manacor, titulada “educació vial i mobilitat de present i futur”
Haver estat professor d’autoescola durant més de trenta anys i sobretot dos esdeveniments tràgics que han marcat la seva vida, la morts d’un germà i un nebot en dos accidents de trànsit.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/02/2023 - 03:13:00
Via de Cintura de Palma, ja que ha fet reduir el nombre d’accidents i també han disminuït tant els renous com les emissions de gasos. Va reivindicar l’augment de l’amplària de les voravies en les carreteres de doble sentit.

CONFERÈNCIA D’ANTONI CÀNOVAS A S’AGRÍCOLA. El passat divendres dia 3 de febrer Antoni Cànovas, especialista en educació vial, va fer una interessant conferència a s’Agrícola, titulada «educació vial i mobilitat de present i futur».

Inicialment havia de fer la presentació Antoni Nadal, exentrenador de Rafel Nadal, però problemes d’agenda sorgits a última hora varen fer impossible que estigués aquest dia a Manacor. En el seu lloc el directiu de s’Agrícola Rafel Galmés va fer la presentació que va consistir en un repàs de la trajectòria vital i professional del conferenciant.

Manacor. En el seu lloc el directiu de s’Agrícola Rafel Galmés va fer la presentació que va consistir en un repàs de la trajectòria vital i professional del conferenciant.

Antoni Cànovas va començar explicant el perquè del seu interès en l’educació vial i va donar dos motius principals: haver estat professor d’autoescola durant més de trenta anys i sobretot dos esdeveniments tràgics que han marcat la seva vida, la morts d’un germà i un nebot en dos accidents de trànsit.

Va partir de les estadístiques de morts en accidents de trànsit per afirmar que sembla que les administracions han fet les coses bé ja que les víctimes actuals són sensiblement inferiors a les de finals dels anys 90 del segle passat.

Malgrat parèixer que les coses en aquest aspecte van millor, va destacar que convé no baixar la guàrdia i va apuntar una sèrie de causes principals dels accidents de trànsit: vies en mala conservació, vehicles en mal estat i imprudències dels vianants o conductors; quan a aquestes últimes va apuntar distraccions, consum d’alcohol i drogues i excés de velocitat com les més freqüents i per tant en què l’educació i les mesures repressores són més necessàries.

Va parlar de la mobilitat a les Illes Balears i va donar la xifra de dos milions i mig de desplaçaments diaris i va comentar algunes de les mesures que han implantat les administracions, mostrant-se a favor dels carrils 0 que han augmentat la fluïdesa en moltes entrades de carreteres, de la reducció de la velocitat en algunes vies, com la Via de Cintura de Palma, ja que ha fet reduir el nombre d’accidents i també han disminuït tant els renous com les emissions de gasos. Va reivindicar l’augment de l’amplària de les voravies en les carreteres de doble sentit.

Finalment es va mostrar favorable a dues necessitats: el millorament del transport públic i en aquest sentit va fer una aposta per la prolongació del tren fins Artà i també amb la utilització de vehicles elèctrics sobre tot per la problemàtica de la contaminació. Per acabar es va obrir un torn de preguntes on el públic assistent va aprofitar per aclarir aspectes i donar opinions sobre temes de mobilitat i educació vial.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Andrés
Pues a ver si mejoran los pasos de peatones del municipio, la mayoría no se han repintado en años, están mal iluminados y muchos tienen muy poca visibilidad, por estacionar vehículos justo al lado, siendo muy peligrosos.