A les Illes Balears hi ha unes 700 empreses del sector fusta-moble
La Cambra de Comerç, l'Ajuntament d'Inca i la Federació de la Fusta reediten la seva col·laboració per a impulsar la formació en el sector de la fusta
A Balears hi ha 700 empreses vinculades al sector fusta-mobles que donen ocupació directa a 2.500 treballadors. En la majoria dels casos són micro-empreses familiars, de segona o tercera generació amb un gran know-how
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/04/2021 - 08:59:00
Es tracta d'una formació gratuïta de 185 hores per a joves inscrits en el programa Garantia Juvenil. Les matèries teòriques s'impartiran en la Cambra de Comerç i la part pràctica es realitzarà en el Centre de Formació

La Cambra de Comerç, l'Ajuntament d'Inca i la Federació de la Fusta reediten la seva col·laboració per a impulsar la formació en el sector de la fusta. El mes de maig es realitzarà la segona edició del curs ‘Iniciació professional al sector de la fusta i el moble’.. Es tracta d'una formació gratuïta de 185 hores per a joves inscrits en el programa Garantia Juvenil. Les matèries teòriques s'impartiran en la Cambra de Comerç i la part pràctica es realitzarà en el Centre de Formació d'Inca.

A les Illes Balears hi ha unes 700 empreses del sector fusta-moble que es troben amb grans dificultats a l'hora de contractar personal format a tots els nivells de la cadena productiva: tècnics, oficials, muntadors i dissenyadors. La Cambra de Comerç de Mallorca, l'Ajuntament d'Inca i la Federació de la Fusta de les Illes Balears han signat aquest matí, per segon any consecutiu, un acord de col·laboració per a impulsar la formació de joves en el sector de la fusta. Es realitzarà mitjançant el curs “Iniciació professional al sector de la fusta i el moble”, emmarcat en el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de la xarxa de Cambres de comerç i cofinançat pel Fons Social Europeu.

El Programa PICE està dirigit a joves menors de 29 anys, inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil que en aquests moments no estiguin ni treballant ni cursant estudis oficials. Els que hagin superat amb èxit el curs

Davant la falta de mà d'obra qualificada en el sector de la fusta i el moble, l'any passat es va posar en marxa la primera edició d'aquest curs amb l'objectiu de donar a conèixer les opcions laborals del sector, sent una porta d'entrada a la formació dual més extensa que s'ofereix des de l'Ajuntament d'Inca.

Davant el bon acolliment de la iniciativa, enguany s'amplia la col·laboració entre les tres entitats. Enguany la formació es passa a ser de 185 hores dividides en una fase troncal i una altra d'específica. La troncal –en la qual es tracten habilitats socials, competències digitals i anglès- es realitzarà en les instal·lacions de la Cambra de Comerç a partir del 10 de maig. L'específica tindrà lloc en el Centre de Formació d'Inca, que compta ja amb les instal·lacions adequades per a conèixer la professió.

El Programa PICE està dirigit a joves menors de 29 anys, inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil que en aquests moments no estiguin ni treballant ni cursant estudis oficials. Els que hagin superat amb èxit el curs tindran l'oportunitat de seguir la seva formació en una empresa amb el programa de Formació Dual de l'Ajuntament d'Inca.

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, durant la signatura del conveni de col·laboració ha volgut destacar que «la col·laboració públic-privada torna a ser essencial per a poder oferir una oportunitat professional qualificada als joves. De nou, el programa PICE de la xarxa de Cambres es posa a la disposició d'un sector econòmic concret, en aquest cas el de la fusta, que necessita mà d'obra. Des de la Cambra tenim capacitat per a atreure aquests joves a la formació i des de les empreses se'ls pot donar l'oportunitat laboral».

Per la seva banda, la regidora de Formació i Ocupació de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber ha assenyalat que «Des de fa anys hem intensificat la col·laboració amb el sector de la fusta i ara, amb aquest conveni, reforçam la feina que s'està fent en el Centre de Formació per dotar el sector de personal jove qualificat i facilitam el desenvolupament d'un nou projecte de formació dual».

A Balears hi ha 700 empreses vinculades al sector fusta-mobles que donen ocupació directa a 2.500 treballadors. En la majoria dels casos són micro-empreses familiars, de segona o tercera generació amb un gran know-how acumulat.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado