HABTUR
HABTUR BALEARS QUALIFICA DE SURREALISTA LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM
L’associació de lloguer turístic considera que és una sentència política més que jurídica.
habtur.com 08/02/2023 - 13:17:50

HABTUR BALEARS QUALIFICA DE SURREALISTA LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

L’associació de lloguer turístic considera que és una sentència política més que jurídica

Habtur Balears lamenta la sentència del Tribunal Suprem d’avalar la decisió de l’Ajuntament de Palma de prohibir el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars. “És una sentència que fa política d’habitatge i no hauria de ser així. Els tribunals no han de ser legisladors al cap i a la fi” comenta Maria Gibert, gerent de l’entitat.

En aquest sentit, des de l’associació consideren que l’administració s’ha aprofitat de la gran quantitat de recursos que tenen; “no varem recórrer perquè era un cost que no podiem assumir, no perquè haguem deixat de creure que l’ajuntament està equivocat” afirma Gibert. 

La sentència no entra en el fons de la qüestió, no interpreta la sentència del TSJIB i fins i tot diu que aquesta és correcte, és surrealista” diu la gerent. 

Aquesta sentència crea un molt mal precedent pel sector en general arreu de l’Estat” diu Gibert que acaba dient que “des dels inicis de tot aquest procés judicial ja varem advertir que l’Ajunamtne partia d’una premissa falsa: la prohibició del lloguer turístic solucionaria els problemes d’habitatge, I en cap cas s’ha solucionat el problema sinó que els preus de lloguer han seguit pujant” A més, continua Gibert, “els drets dels ciutadans s’haurien de garantir per tots igual, aquells ciutadans que volien fer lloguer turístic també haurien de tenir el dret de fer-ho com a ciutadans que són, sempre amb tots els requisits que siguin necessaris Per no causar molèsties als veïnats, però se veu que només regulen per uns quants”.

 

Reciente
Visto
Comentado