CAIB
Des del 2015 s’ha multiplicat per 7 la dotació i el nombre de beneficiaris dels ajuts de menjador a Balears
El curs 2020/21 s’ha arribat a 7.539 usuaris i s’han pressupostat 7 milions d’euros.
comunicacio.caib.es 18/05/2021 - 15:31:56
Des del 2015 s’ha multiplicat per 7 la dotació i el nombre de beneficiaris dels ajuts de menjador a Balears

El curs 2020/21 s’ha arribat a 7.539 usuaris i s’han pressupostat 7 milions d’euros

Per primera vegada totes les famílies amb els requisits han rebut els ajuts

La majoria de beneficiaris han rebut la màxima aportació possible

S’han modificat els requisits per adaptar-los als efectes de la pandèmia

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha explicat avui en seu parlamentària que aquest curs s’ha fet un esforç especial per fer arribar els ajuts de menjador al màxim de famílies possible. De fet, ha explicat que enguany s’ha multiplicat per set tant el pressupost com el nombre de beneficiaris en comparació a la convocatòria de 2015, que era la que es va trobar l’actual equip en fer-se  càrrec de la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

En concret, els ajuts de menjador el curs 2014/15 tenien una dotació de 900 mil euros i només es donaven a l’alumnat de la pública. Es va arribar a 1.433 alumnes.

Aquest curs 2020/21 els ajuts han tengut una dotació de 7 milions d’euros, es donen a l’alumnat de la pública, de la concertada i de 0-3 i han arribat a 7.539 usuaris.

I, a més, per tal d’ajudar a les famílies afectades per la COVID s’han modificat els criteris dels ajuts i s’han obert a famílies que durant el 2020 han estat en ERTO, a l’atur, sense prestació, amb renda mínima o altres situacions de vulnerabilitat degut a la pandèmia.

L’increment de la dotació ha permès que aquest curs, per primera vegada, totes les famílies amb els requisits per rebre ajuts de menjador els hagin rebut i la majoria d’usuaris han rebut la màxima aportació possible. Així i tot, del total de 7 milions s’han atorgat finalment 5 milions, 1.5 més que el curs 2019/20 en el que es varen destinar a ajuts de menjador 3.5 milions i es va arribar a 6.238 beneficiaris.

Suport extra per pal·liar els efectes de la COVID-19

La necessitat de garantir el servei de menjador durant el curs escolar i ampliar les beques per arribar al màxim d’alumnat vulnerable ha estat una prioritat per al Govern de les Illes Balears en un moment complicat com el que s’està vivint degut a la pandèmia. Ja durant el confinament es varen mantenir els ajuts a les famílies beneficiàries a través de targetes prepagament per una inversió total de 2.150.370 euros.

Però també es va indemnitzar a les empreses que s’encarreguen del servei de menjador, davant la suspensió de les seves activitats amb motiu de la declaració de l’Estat d’Alarma amb una inversió de 600 mil euros.

A més, el curs 2020/21 s’ha invertit un total de 1.240.000 euros per garantir que els centres puguin comptar amb monitors de menjador addicionals i, a més, compensar la davallada del nombre de comensals. D’aquesta manera s’intenta garantir el servei de menjador.

Per altra banda, enguany s’ha fet necessari incorporar criteris que contemplin la situació de les famílies en el moment de la convocatòria i per tant, s’ha proposat un barem que pugui donar resposta a les situacions de vulnerabilitat de manera fiable.

 Així, mentre en les convocatòries passades es tenia en compte la renda de l’any anterior al de la sol•licitud de la beca, enguany s’ha pogut optar per aquesta via o per una de nova que és la d’acreditar tenir una situació laboral transitòria com a única font d’ingressos en el moment de la sol•licitud, ja que hi ha famílies que tenen una renda de 2019 que no seria beneficiària d’ajuts però que amb motiu de la pandèmia son beneficiaris de la prestació extraordinària per autònoms pel Covid-19 o es tracta d’unitats familiars amb el subsidi de desocupació o amb ajuts per situacions laborals extraordinàries derivades del Covid-19.

Per altra banda, també s’ha previst que si per  circumstàncies sobrevingudes  se suspenen les classes i/o el servei de menjador, el centre ha de transferir la quantia diària pertinent dels dies de suspensió del servei al compte bancari facilitat per la família.
 
 
Reciente
Visto
Comentado