Maria Jose Montiel torna a actuar a Santanyí, i ho fa amb l’Orquestra Simfònica
Maria Jose Montiel torna a actuar a Santanyí, i ho fa amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. La mezzosoprano i la Simfònica, dirigida per Pablo Mielgo, seran els protagonistes del quart concert
Maria José Montiel, torna a actuar al municipi en el marc del VII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. Ho farà amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que es troba en plenes celebracions.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 04/10/2019 - 02:26:00
Després l’han seguit els mestres següents: Philippe Bender, Salvador Brotons, Geoffrey Simon, Edmon Colomer i Josep Vicent . Actualment el mestre Pablo Mielgo n’és el director titular.

Maria Jose Montiel torna a actuar a Santanyí, i ho fa amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. La mezzosoprano i la Simfònica, dirigida per Pablo Mielgo, seran els protagonistes del quart concert de la VII edició del Divendres, 4 d’octubre. Els amants de la música tenen una cita dissabte 5 d’octubre a l’església parroquial de Sant Andreu de Santanyí. I és que la mezzosoprano de fama internacional, Maria José Montiel, torna a actuar al municipi en el marc del VII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. Ho farà amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que es troba en plenes celebracions dels seus 30 anys, dirigida per Pablo Mielgo. Com tots els concerts del festival, l’entrada serà gratuïta, i es podrà fer un donatiu a l’entrada que es destinarà al manteniment de l’orgue de Jordi Bosch que hi ha al temple santanyiner.

El concert començarà a les 21.00 h amb un repertori que inclou peces de Bizet, Camille Sain- Saëns, Eduard Toldrà o José Serrano, entre d’altres. No és la primera vegada que Montiel actua en el Festival Internacional de Música Vila de Santanyí, fa dos anys va ser la protagonista del concert Música arran de mar, que en cada edició se celebra al Caló den Busques de Cala Figuera. Tal com explica la regidora de Cultura de Santanyí, Ricarda Vicens, “és un privilegi, gairebé indescriptible, que una figura de la talla de Maria José Montiel tengui en compte el nostre festival a l’hora de programar les seves actuacions.

L’Orquestra desenvolupa la seva temporada regular a l’Auditòrium de Palma, així com a les temporades d’òpera al Teatre Principal de Palma i al Teatre de Maó, a més de diverses actuacions a altres indrets de les Illes.

A més, que actuï amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Pablo Mielgo, fa que l’esdeveniment sigui encara més especial”. El director del festival, Miquel Estelrich, també s’ha mostrat molt satisfet de poder comptar una vegada més amb la mezzosoprano i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, “amb aquest concert ens sumem a les celebracions dels 30 anys de la simfònica, i també aconseguim que la música surt de Palma i que recorri Mallorca. És una sort que Maria José Montiel sigui una enamorada de l’illa i ens permeti gaudir de la seva veu i la seva tècnica tan sovint”. María José Montiel

Reconeguda com una de les més grans mezzosopranos de l’actualitat, neix a Madrid, es forma al Real Conservatorio abans de traslladar-se a Viena . Des del seu debut, la seva brillant trajectòria l’ha duita als escenaris més importants del món, com els del Carnegie Hall de Nova York, La Scala de Milà, Salle Pleyel i Opéra de Paris, Musikverein, Konzertaus i Staatsoper de Viena, La Fenice de Venècia, New National Theatre de Tòquio, Teatre Real de Madrid o Liceu de Barcelona . Ha col·laborat amb mestres com Mehta, Chailly, Maazel, Oren, Dutoit, Gómez Martínez, L . Cobos, Foster, Marriner, Tate o Benini, i amb orquestres com les filarmòniques de Viena, Helsinki i Tòquio, les simfòniques de Montreal i Cincinnati, Nacional de França o Giuseppe Verdi de Milà, la ONE, l’Orquestra de València o la Simfònica de RTVE . Estudiosa del repertori de Lied, cançó espanyola i francesa, ha ofert més d’un centenar de recitals per tot el món . Ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Música 2015 pel Govern espanyol . Des del 2019 és professora de cant de la Universität der Künste de Berlín.

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears va ser creada l’any 1988 sota la institució denominada Fundació Pública de les Balears per a la Música, que incloïa el Govern Balear, l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca. Si bé la història del simfonisme a les Illes Balears data dels anys 40, la formació de l’orquestra tal com avui dia es coneix es deu al mestre Luís Remartínez, que va ser el seu primer director titular. Després l’han seguit els mestres següents: Philippe Bender, Salvador Brotons, Geoffrey Simon, Edmon Colomer i Josep Vicent . Actualment el mestre Pablo Mielgo n’és el director titular.

L’Orquestra desenvolupa la seva temporada regular a l’Auditòrium de Palma, així com a les temporades d’òpera al Teatre Principal de Palma i al Teatre de Maó, a més de diverses actuacions a altres indrets de les Illes. L’Orquestra ha acompanyat solistes de rellevància internacional com Juan Diego Flórez, Kiri Te Kanawa, Teresa Berganza, Joaquín Achúcarro, Piotr Anderszewski, María Bayo, Simón Orfila, Joan Pons, Kate Lindsey, Michel Camilo, Radovan Vlatkovic, Katia i Marielle Labèque . Actualment té Julian Rachlin com a artista internacional en residència i com a artista balear el jove violinista Francisco Fullana . L’OSIB ha fet nombroses gires i la seva presència ha destacat en sales importants com la de Radio France de París o el Musikverein de Viena.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado