Es Jardí, Mallorquina de Perles i Brodats i Cucades Menudes.
L’acte s'emmarca dins el calendari de Fires i Festes de Manacor 2019: Concert i tramponada solidària a benefici de l'Alberg el dia 5 de juny (20h al carrer Velázquez 11) i con el cantautor Roger Pistola
El cantautor manacorí Roger Pistola ofereix un concert solidari seguit d’una tramponada a la fresca a benefici de l’Alberg de persones sense sostre de Manacor que gestiona la Fundació Trobada.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/05/2019 - 03:25:00
Hermanos Llabrés, Mobles Riera, Limit, Bar Mallorquí, Plaer Vegetarià, Nòmada Centre, Respira Osteopatia, Dispack4, Eskilet, Natur House, Estel de Llevant, Automóviles Coll Peugeot, Sa Porxada.

Concert i tramponada solidària a benefici de l'Alberg de Manacor el dia 5 de juny. El cantautor manacorí Roger Pistola ofereix un concert solidari seguit d’una tramponada a la fresca a benefici de l’Alberg de persones sense sostre de Manacor que gestiona la Fundació Trobada amb el suport del Consell de Mallorca. L’acte s'emmarca dins el calendari de Fires i Festes de Manacor 2019.

Des de la Fundació Trobada volem agrair a tantes entitats, comerços i empreses que ens han ajudat, col·laborat i donat suport amb aquest acte solidari. Elles són: Ajuntament de Manacor, Parc de l’Auba, Forn Ca Na Papa, Sa Franquesa Nova, Carn Fresca, Correduria de Seguros Gomila, Terracor, Bicicletes Caldentey, Terragust, Càrniques Sunyer.

Ajuntament de Manacor, Parc de l’Auba, Forn Ca Na Papa, Sa Franquesa Nova, Carn Fresca, Correduria de Seguros Gomila, Terracor, Bicicletes Caldentey, Terragust, Càrniques Sunyer.

Hermanos Llabrés, Mobles Riera, Limit, Bar Mallorquí, Plaer Vegetarià, Nòmada Centre, Respira Osteopatia, Dispack4, Eskilet, Natur House, Estel de Llevant, Automóviles Coll Peugeot, Sa Porxada, Es Jardí, Mallorquina de Perles i Brodats i Cucades Menudes.

Serà el proper dimecres dia 5 de Juny a les 20.00 hores al carrer Velázquez,11 - cantonada Passeig Ferrocarril, 18 de Manacor. El ticket d’assistència al preu de 12 euros com a donatiu a benefici de la Fundació Trobada es pot adquirir al mateix domicili de la Fundació. Anem a lluitar entre tots per visibilitzar, ajudar i contribuir en les situacions de risc i exclusió social. Convidam a tothom a passar una bona estona amb nosaltres: trampó estiuenc a la fresca, bona companyia, solidaritat, música, i molt més!.

Hafid, la història d'un jove a la recerca d'una vida millor. "No tenim por de les dificultats. Tenim por de viure aquí sense futur i feina: estar aquí és estar morts". Parla Hafid. Va viatjar des de Nador a Melilla amb només 17 anys per acollir-se al centre de menors no acompanyats de la Puríssima on va estar set mesos, un centre tutelar amb més de 400 menors estrangers. L’èxode del Marroc té rostre. Majoritàriament homes, d'entorn urbà i origen humil. Les edats són molt dispars, però els qui han protagonitzat més arribades irregulars en els últims mesos són els joves. No es reconeixen al país que els ha vist néixer, perquè senten que els ha girat l'esquena. En tota la costa del nord del Marroc algú coneix a un amic que intenta venir-se a Europa o s’ho està pensat.

Són diverses les hipòtesis que intenten explicar el creixent fenomen de l'emigració juvenil del Marroc: la virilització de vídeos de menors rumb a Espanya, el retorn del servei militar, la manca de feina juvenil... Però el relat va més enllà: una generació desencantada, amb les seves aspiracions truncades per la falta d'oportunitats i un malestar en augment per la falta de llibertats.

En Hafid actualment té vint anys i és un usuari de l’Alberg de Manacor que pertany a la xarxa d'inclusió social del Consell de Mallorca. És un jove molt inquiet i actiu que sobreviu en una situació sense família o persones pròximes. «De Melilla vaig anar a Múrcia a un centre d’acollida per a menors, allà en varen fer estudiar espanyol i altres assignatures, així al passar un any i complir la majoria d’edat en donaren el permís de residència, el NIE. Del centre vaig anar a viure amb una tia meva a la mateixa ciutat de Múrcia».

Les circumstàncies de la vida l’han portat a Mallorca, a la recerca de feina i d’una vida millor, però sense permís de treball ningú el vol contractar. «Es varen acabar els doblers que em donà mon pare, dormia als parcs i a la platja, els bars i botigues em donaven les sobres per menjar. Fins que vaig entrar a l’Alberg de Manacor, això va ser un canvi molt fort, ara tenia un llit i un plat de calent cada dia. Tenc molt que agrair a la Fundació Trobada».

El nostre jove amic continua cercant un precontracte per estabilitzar la seva situació i encetar una vida millor en aquesta Europa somiada. Els seus anhels de cara al futur són molt senzills: una feina, un pis llogat, un carnet de conduir i un cotxe. Això és el seu «Dorado» i la seva «Terra Promesa».

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
antoni
buen trabajo de la familia garcia mallada, felicidades