Inca
A Inca la cultura no s’atura
L’Ajuntament d’Inca s’ha adaptat a la nova situació de distanciament social introduint modificacions en aquelles activitats culturals que es puguin mantenir actives.
ajinca.net 10/04/2020 - 09:15:32

A Inca la cultura no s’atura


L’Ajuntament d’Inca s’ha adaptat a la nova situació de distanciament social introduint modificacions en aquelles activitats culturals que es puguin mantenir actives. Sota el lema “La cultura no s’atura”, el Consistori Inquer ha apostat per impulsar aquelles convocatòries o activitats que es puguin mantenir mentre dura el confinament. Així doncs, s’han modificat les bases dels Premis Literaris Pare Colom i totes les candidatures es podran presentar de manera telemàtica fins al pròxim 29 de maig.

Aquests premis compten ja amb disset edicions, augmentant any rere any el nombre de participants, “una tendència que es preveu que es mantingui en aquesta edició 2020”, explica la regidora de Cultura, Alice Weber. Resta per saber de quina manera se celebraran les reunions del jurat i l’entrega de premis, que es programa cada any el mes de juliol. En aquest sentit, Weber ha aclarit que “ens reinventarem per donar solució a aquestes qüestions i les que puguin sorgir en un futur, el nostre principal objectiu és mantenir en actiu el sector cultural i l’economia que el sustenta. Som conscients de la importància que té estar al costat del sector cultural, ara més que mai, de la mateixa manera que el sector ho demostra en moments com aquests”. 

A més a més, durant aquestes setmanes de confinament, l’Àrea de Cultura ha anat compartint continguts i formació a través dels perfils a Xarxes Socials del Claustre de Sant Domingo. D’altra banda, cal destacar també que la Biblioteca Municipal ha ajornat tots els préstecs en actiu, ha emès informació als usuaris sobre els serveis de préstec en format digital i realitza activitats constants en format virtual. Així mateix, el Conservatori Municipal Antoni Torrandell ha implementat també des de fa setmanes un sistema educatiu en xarxa i a dia d’avui tots els seus alumnes tenen cobertes les seves necessitats formatives, garantint el desenvolupament del curs en el ritme previst. 

Per últim, s’han modificat també els terminis d’entrega de les candidatures artístiques del festival Incart i es preveu que aquelles convocatòries que no es puguin desenvolupar amb normalitat es reconverteixin en projectes adaptats a la situació actual. “Durant aquests dies de confinament  les entitats culturals d’Inca han respost de manera activa, estan col·laborant amb nosaltres per desenvolupar continguts d’interès general i són la millor mostra de la importància del teixit cultural a la nostra ciutat”, ha declarat la regidora Weber.  


Reciente
Visto
Comentado